Podotherapie

Wat is podotherapie

In de podotherapie worden personen behandeld met voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem, die voortvloeien uit een afwijkend functioneren en/of afwijkende stand van de voeten.

Wat doet een podotherapeut?

De podotherapeut is specialist in het onderzoeken en behandelen van voet gerelateerde aandoeningen/ klachten.

Ondervindt u tijdens het dagelijkse gaan en staan, tijdens sport of werk hinder van bijvoorbeeld pijnlijke voeten, pijn aan uw enkel, knie of lage rug?
Dan is het raadzaam om een afspraak te maken met de podotherapeut.

Door een voettype en houdingsonderzoek kan goed ingeschat worden of een afwijkende voetstand de oorzaak kan zijn van die vervelende pijnklachten in uw lichaam.
Er zal ook geprobeerd worden om te achterhalen of de oorzaak van uw pijnklachten kan zijn ontstaan in een specifieke situatie. Het komt met regelmaat voor dat de daadwerkelijke oorzaak van een pijnklacht ontstaat tijdens sport, werk of door het dragen van niet adequaat schoeisel.

Behandeling van pijnklachten gebeurt veelal door het aanmeten van een paar individuele therapiezolen die uw voetstand/ houding en looppatroon kunnen corrigeren. Deze behandeling kan aangevuld worden met oefeningen, een schoenadvies of een combinatie met bijvoorbeeld fysiotherapie of osteopathie. Wanneer podotherapie niet afdoende is bij een afwijkende voetstand hebben wij de mogelijkheid om samen met de orthopedisch schoentechnicus te kijken voor een juiste behandeling.

Chat openen
afspraak via whatsapp
U kunt ook een afspraak maken via WhatsApp!