Diabetes en Reuma

Diabetes

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat één op de vier diabetespatiënten vroeg of laat te maken krijgt met voetproblemen. De complicaties van deze voetproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Het is daarom belangrijk om uw voeten regelmatig te laten controleren. De podotherapeut is de casemanager voetzorg bij Diabetes. Hij/zij heeft nauw contact met uw huisarts/praktijkondersteuner uw internist/Diabetesverpleegkundige. De podotherapeut zal het voetonderzoek en de screenings met hen bespreken. De (medisch)pedicure voert de medisch noodzakelijke voetzorg uit.

Reuma

Reuma is een verzamelnaam van meer dan honderd chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Iedereen kan reuma krijgen, zelfs al op jonge leeftijd. Ontstekingsreuma, weke delen reuma en artrose zijn de meest voorkomende aandoeningen. De mensen met reuma hebben vaak last van pijnlijke en stijve gewrichten of spieren en zijn snel vermoeid. Hierdoor is bewegen vaak moeilijk en dit kan beperkingen geven in het dagelijks leven.

Een veel voorkomend probleem bij mensen met reuma is dat er voetklachten gaan ontstaan. Tussen de 80 en 90% van de reumapatiënten ervaart klachten aan de voeten. Een volledige genezing van voetklachten bij reuma is niet mogelijk, maar vaak kan er wel verlichting van klachten geboden worden.

Chat openen
afspraak via whatsapp
U kunt ook een afspraak maken via WhatsApp!