Kinderen

Sport, speel en geniet zonder problemen

Kinderen bloeien op terwijl ze groeien. In veel gevallen gaat dit zonder problemen en kunnen kinderen en hun ouders genieten van alle dagelijkse activiteiten. Helaas zijn er ook situaties waarin dit gepaard gaat met blessures en pijnklachten. Deze klachten zijn onlosmakelijk verbonden met actief bezig zijn. Het goede nieuws is dat veel klachten zijn te voorkomen of te verhelpen door meer aandacht te schenken aan de voeten.

Kinderen die in de groeifase zitten, hebben vaak specifieke problemen, zoals hielpijn. Het is belangrijk om dit snel te verhelpen, zodat het plezier in de dagelijkse bezigheden niet verloren gaat.

Wanneer komt u bij ons met uw kind?

Wil of kan uw kind bijvoorbeeld niet ver lopen? Klaagt uw kind over vermoeidheid, pijn tijdens het lopen of struikelt het met regelmaat?

De podotherapeut kan u helpen als uw kind last heeft van bijvoorbeeld de volgende klachten:

  • overmatig veel struikelen
  • pijn in de enkels, knieën, heupen of rug
  • pijn tijdens het sporten
  • vermoeidheid of pijn in de voeten en/of benen

De podotherapeut kan u veel informatie geven over de juiste schoenen voor uw kind, maar uiteraard ook het looppatroon beoordelen en de stand en functie van de voet nakijken. Wat is de ‘juiste’ stand van de voeten en de knieën in welke leeftijdsfase en wanneer is dit afwijkend? Daarnaast kan er ook samen met de kinderfysiotherapeut gekeken worden of doorverwezen worden naar de osteopaat.

De praktijken van Hallux Snijder Voetexperts zijn vrij toegankelijk. Dit houdt in dat een verwijsbrief van huisarts of een specialist niet noodzakelijk is.

Chat openen
afspraak via whatsapp
U kunt ook een afspraak maken via WhatsApp!