Orthopedie

Orthopedie

Op onze locaties werken wij samen met de orthopedische schoentechnici van Voetencentrum Slootweg. De behandelingen vinden plaats op afspraak.

Een orthopedische schoenmaker is een schoenmaker die zich gespecialiseerd heeft in het maken van orthopedische schoenen voor mensen.

Orthopedische schoenen kunnen voor mensen een uitkomst bieden zodat ze meer bewegingsvrijheid krijgen. Daarnaast kunnen orthopedische schoenen ook bijdragen aan het verminderen van pijn, omdat de wrijving in de voeten verminderd zal worden.

Mensen die een voetafwijking of een andere voetbouw hebben, zijn over het algemeen aangewezen op een orthopedische schoenmaker. Dit omdat ze geen standaard schoenen kunnen dragen. De schoenen die een orthopedisch schoenmaker maakt worden meestal speciaal gemaakt.

Een andere benaming voor een orthopedisch schoenmaker is ook wel een orthopedisch schoentechnicus. Het maken van orthopedische schoenen is alleen voorbehouden aan vakmensen die beschikken over de benodigde kennis en ervaring.

Het maken van orthopedisch schoeisel gebeurd op verwijzing van revalidatiearts, orthopedisch chirurg of reumatoloog. Voor een aantal verzekeraars is het ook mogelijk dat de podotherapeut de verwijzing voor orthopedisch schoeisel kan uitschrijven. Dit gebeurd bij ons in overleg met de orthopedische schoentechnicus.

Wanneer u een verwijzing heeft voor het aanmeten van orthopedische schoenen kunt u contact opnemen met Voeten centrum Slootweg.

Telefoonnummer: 0546 867005
www.voetencentrumslootweg.nl

Voor meer modellen kunt u kijken op www.looxz.eu

Chat openen
afspraak via whatsapp
U kunt ook een afspraak maken via WhatsApp!